T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0(212)813 90 50
Belgegeçer
0212
WEB
https://buyukyalimtal.meb.k12.tr
Adres
KAZLIÇEŞME MAH. ABAY CAD. NO 201 ZEYTİNBURNU / İSTANBUL
Vizyon
Gelişen teknolojiyi yakalamak ve uygulamak için var olan okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden övgü ile söz edilen, ulusuna bağlı, toplumun değerlerine saygılı, çağı yakalamış ve onu geçmeye çalışan teknolojik aydınlanmanın öncüsü, adaletin, barışın, hoşgörünün, karşılıklı saygı ve sevginin hâkim olduğu sorumlulukların ve özgürlüklerinin dengesini kurulduğu bir ortamda ülkemiz teknolojisinin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü yetiştirmek. Bilime katkı sağlayan hem ulusal hem evrensel anlamda teknolojik hamleleriyle ismini duyuran, kendi alanında geliştirdiği projeleriyle insanlığın geleceğin teknolojisine yön veren mezunlar yetiştirerek saygınlık kazanmaktır. Tüm bunların geliştirmek için esnek katılımcı ve demokratik bir okul kültürü ve örgütlenmesine inanır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, yaşadığımız çağın gereği olan nitelikleri kazanmış, iletişim kurabilen, bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisine sahip, teknolojiyi kullanabilen, araştırmacı ve üretken, bilgiyi paylaşan, insanlık değerlerine sahip çıkan, problem çözme becerisi kazanmış, öğretim programlarında belirtilen hedeflere yönelebilen; kendisine ve başkalarına değer veren, okulunu ve öğrenmeyi önemseyen, moral ve ahlaki değerlere sahip, sanata ve insanlığa sahip çıkabilme gibi kişisel değerleri özümsemiş; Gerek teknolojik gerek mimari tasarım alanında geniş ve gelişmiş olanakları kullanarak ulusal ve evrensel anlamda toplumun gelişimine katkıda bulunmak için yaratıcı, özgün, girişimci nesiller yetiştirmek. Kurumumuzun başarıyı hedefleyen öğrencilerin tercih önceliği olmasını sağlamak ve öğrencilerimizi çağın ve gelecekte ortaya çıkacak koşulların gerektirdiği niteliklerle donatarak bunu gelecek kuşaklara aktarmak. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeliyle bilgiye ulaşan donanımlı nesiller yetiştirerek bilişim ve robotik dallarında okulumuzu öncü ve örnek konuma getirebilmektir.
Başarılar
Öğretmen :9
Öğrenci :110
Derslik :10
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1250
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
08:45 - 15:45
Isınma
Doğalgaz Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okul Büyükyalı kompleksi içerisinde olup, Zeytinburnu Marmaray istasyonuna 1 dakikalık yürüme mesafesindedir. Marmaray hattının güzergahı üzerindeki tüm duraklardan ve Mecidiyeköy, Taksim, Eminönü, Aksaray ilçelerinden İETT otobüsleriyle ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Servis yoktur.
Yerleşim Yeri
Kazlıçeşme mh. Abay Cd. No:201/A Zeytinburnu / İstanbul
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun ilçe merkezine uzaklığı 1 km, İl merkezine uzaklığı ise 5 km dir.
Kontenjan Bilgileri
30 öğrenci Bilişim Teknolojileri Alanı , 30 öğrenci Makine ve Tasarım Teknolojileri Alanı
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır